De meerwaarde van Koen

Koen werkt sinds augustus 2020 bij Quro Finance. Dagelijks helpt Koen in de rol van financieel consultant onze klanten verder met de beste financiële adviezen. In de rubriek ‘de meerwaarde van’ vertelt Koen wat meer over zijn functie en hoe het is om bij Quro Finance te werken. 

Wat houdt je functie in?

“Kort gezegd adviseer ik relaties bij financiële vraagstukken. Door middel van inventarisatiegesprekken achterhaal ik de kern van het vraagstuk van de klant. Door mijn kennis te combineren met mijn ontspannen manier van inventariseren, creëer ik een vertrouwensband met mijn potentiële nieuwe relatie. Dit is voor mij een belangrijke basis voor een langdurige samenwerking.

De verzamelde informatie uit het inventarisatiegesprek wordt door mij omgezet in diverse mogelijkheden. Deze mogelijkheden presenteer ik aan de potentiële relatie in een vervolgafspraak. Tijdens het opmaken van de voorstellen ben ik op zoek naar de juiste combinatie van de wensen van de klant en mijn advies. Hierbij weegt mijn advies te allen tijde zwaarder dan de wensen van de klant.

Ervan uitgaande dat mijn potentiële relatie de keuze maakt om samen zaken te doen en zich voegt bij mijn huidige relaties, is daarmee de kous niet af. Ik onderhoud mijn klanten minimaal eens per jaar. Je kunt dit lezen als een vorm van accountmanagement. Dit kunnen eenvoudige vragen zijn over hoe het met de klant gaat, het feliciteren bij verjaardagen, het delen van interessante informatie tot het uitwerken van een nieuw financieel advies mocht de situatie van de klant daarom vragen.”

Wat maakt je functie leuk en minder leuk?

“Ik haal voldoening uit het feit dat ik klanten kan helpen bij hun financiële vraagstukken. Gesprekken voeren, het op een ontspannen manier achterhalen wat er daadwerkelijk speelt bij de klant en het presenteren van de door jouw gemaakte uitwerkingen.

Een functie omvat altijd activiteiten die je meer of minder aanspreken. Dit heeft in mijn geval puur te maken met mijn eigen interesses, waardoor de administratieve werkzaamheden minder mijn voorkeur hebben. Neemt niet weg dat deze uitermate belangrijk zijn in het proces ná de gevoerde gesprekken en secuur moeten worden uitgevoerd.”

Hoe zou je de werksfeer bij Quro omschrijven?

“Wat mij betreft heerst er een prima werksfeer. In dit vakgebied is er altijd werk te verrichten. Ondanks dat is er altijd ruimte voor gezelligheid met je collega’s.”

Wat maakt Quro volgens jou uniek?

“Buiten de speerpunten van Quro Finance binnen dit vakgebied, vind ik de gedachtegang van de manier waarop wij gesprekken voeren met (potentiële) klanten uniek. Vragenderwijs komen tot de kern van de échte reden waarom je aan tafel zit.”

Wat vind je belangrijk in je werk?

“Puur kijkend naar de door mij uit te voeren werkzaamheden vind ik één ding essentieel; mijn financieel advies aan klanten moet waterdicht zijn. Met de informatie die ik vergaar in het inventarisatiegesprek – feitelijkheden en zaken die een klant (on)belangrijk acht – ben ik verantwoordelijk voor financieel advies. Dat zowel nu, áls in de toekomst, past bij de klant.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

“De dag start veelal op kantoor met koffie. Ik werk mijn mail bij, onderhoud contact met bestaande relaties, start daarna met het uitwerken van inventarisatiegesprekken van de dag ervoor en buig me over het opzetten van financieel advies voor een klant die voor de tweede afspraak bij ons op kantoor komt. Vervolgens ben ik onderweg naar nieuwe afspraken. Dit kan zowel overdag, als ’s avonds zijn.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Dit vind ik altijd een erg persoonlijke vraag. Laat ik zeggen dat ik momenteel mijzelf verder wil blijven ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Dat ik Quro Finance wil ondersteunen bij de groei die het bedrijf momenteel doormaakt. En wat de verre toekomst in petto heeft, dat zal ik ondervinden.”

Ook aan de slag als bij Quro Finance?
Check via onderstaande button onze openstaande vacatures en meld je aan!

Deze website maakt gebruik van cookies

Quro Finance gebruikt alleen technische-, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.
De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak.
Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen en bieden functies aan voor social media.
Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.
Lees onze Privacyverklaring & zie onze handige Privacy Centrum om directe wijzigingen door te voeren.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services. U kunt hier wijzigingen aanbrengen. !Let op, als je het vinkje uitzet bij cookies (=noodzakelijke cookies), dan zal de cookie pop-up blijven verschijnen, omdat deze instellingen NIET opgeslagen mag worden.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Om deze website goed te kunnen weergeven gebruiken we de volgende technische noodzakelijke cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services